Welpen

‘De welpen’ is onze speltak voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. Elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 komen we bij elkaar tijdens onze ‘opkomst’. We doen dan allerlei spelletjes waarbij de welpen een leuke en sociale ochtend hebben maar ook van alles leren. Centraal staat dat samenwerken belangrijker is dan winnen.

Het verhaal van de welpen is gebaseerd op het verhaal van Mowgli uit het boek van Rudyard Kipling “Het jungleboek”.

Bij de welpen is geen dag hetzelfde. We spelen spelletjes, knutselen en ondernemen allerlei activiteiten. Op kamp maken we een kampvuur, zingen we liedjes, doen we speur- & spooktochten, en maken we spannende avonturen mee!

Het kan voorkomen dat de welpengroep (7 t/m 10) al vol is. We willen het scoutingavontuur voor iedereen leuk en uitdagend houden. Voor zowel onze leden als onze vrijwilligers. Om voor een goed en veilig scoutingavontuur te zorgen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is. Het aanbod van het aantal leden is soms groter dan het aantal beschikbare leidingsleden. In dat geval hanteren we een wachtlijst. Zo groot zelfs dat we een maximum aantal kinderen op onze wachtlijst zetten.

Hoe werkt onze wachtlijst?
We proberen onze speltakken qua leeftijd horizontaal op te bouwen. Dit houdt in dat we van elke leeftijd ongeveer evenveel leden willen hebben in de speltak, zodat we een goede doorstroming hebben naar volgende speltakken. Dat betekend dat we per leeftijdgroep een wachtlijst bijhouden. Als we dit niet zouden doen, zou elke speltak alleen maar bestaan uit kinderen in de hoogste leeftijdsgroep binnen die speltak. Dat is niet goed voor de dynamiek in de speltak en de opbouw van onze groep.

Daarnaast hanteert Scouting Jan van Galen een regel voor broertjes en zusjes van leden die al op de groep zitten. Mocht de wachtlijst al vol zit kan je nogsteeds toegang krijgen tot de wachtlijst.

Interesse of meer informatie gewenst?

Stuur een mailtje naar welpen@janvangalengroep.nl, de bijdrage van de Welpen bedraagt €40 per kwartaal.