The Ventures

The Ventures

Als leden te oud worden voor de Wacht, is het tijd voor ‘The Ventures’. Deze speltak is een zogenaamde ‘wilde vaart’ groep met jongeren van 17 tot en met 20 jaar. Het bijzondere aan deze speltak is dat deze een combinatie is van leden van twee zeeverkennersgroepen uit Leiden, de Lodewijksgroep en de Jan van Galen groep.

De leden zijn volledig zelfstandig, ze bedenken hun eigen opkomsten, programma en kampen. Op de achtergrond zijn begeleiders actief, maar het streven is om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. De begeleiding ondersteunt waar nodig.

The Ventures varen met twee schouwen, de 96 en 22. In de zomer liggen de boten bij de Jan van Galen in de haven en hebben we in het Poseidom een eigen ruimte. Het onderhoud van de boten kunnen we in de winter bij de Lodewijksgroep uitvoeren, ook hier hebben we een eigen lokaal zelf ingericht.

In de zomer gaan we op kamp, dit is meestal een trektocht over de Hollandse plassen, maar we nemen ook deel aan de jamboree of NAWAKA. Aan de regionale activiteiten zoals Kaagcup en de RA-4 wedstrijden doen we ook altijd mee!

De mooiste en gezelligste tijd van je leven!

Ben je nieuwsgierig geworden? Of heb je vragen? Kom gerust eens langs of stuur een email naar:

ventures@janvangalengroep.nl