Wacht

De Wacht is onze speltak voor leden van 12 tot 17 jaar. Binnen deze speltak hebben de leden meer zelfstandigheid dan bij de juniorWacht. Zij hebben een vaste boot (‘bak’) deze is gemixt qua leeftijd en jongens/meisjes. De leden varen wekelijks in hun lelievletten waarmee ze vrij zeilen, oefenen met CWO en spellen op het water spelen.

 

Zomerseizoen

In het zomerseizoen (maart-november) heeft de wacht wekelijks opkomst. Dit is op zaterdag van 10:00 tot 17:00. Ze starten met het optuigen van de boot, openen de dag en gaan daarna het water op. Afwisselend worden er spellen gespeeld, wedstrijden gezeild maar ook wordt er gewerkt aan de zeiltechniek. De kinderen varen zelfstandig in de vletten, waarbij de oudere leden met meer ervaring dit aan de jongere leden leren. De leiding is in principe altijd op het water met onze sleper ‘Tuck’ zodat zij, mocht er iets gebeuren, snel ter plaatse zijn.

 

Winterseizoen

De lelievletten worden in het zomerseizoen intensief gebruikt en hebben daarom in de winter wat aandacht nodig. Op zaterdag wordt er van 13:00 tot 17:00 hard gewerkt aan het onderhoud van de boten. De boten worden geschuurd en geschilderd en ook het houtwerk moet worden geschuurd en gelakt. Daarnaast wordt er in de winter ook aandacht besteed aan de zeiltheorie, in het kader van de CWO-examens. Vervolgens gaan begin maart de boten weer te water en kan er weer gezeild worden!

 

Kampen

Wintertenentocht

In de winter lopen we samen met de juniorWacht naar onze kamp locatie, meestal een ander scouting clubhuis. Hier spelen we spellen en blijven we twee nachten slapen.

Kaagcup

In het Hemelvaartsweekend hebben wij Kaagcup. Dit kamp start donderdagochtend, de tenten worden opgezet op het Boterhuiseiland samen met heel veel andere scouts uit de regio en ver daarbuiten. Op vrijdag en zaterdag strijden de leden om een mooie prijs. Dit is een waanzinnig leuk kamp waar de zeilskills goed van pas komen.

Zomerkamp

Het hoogtepunt van de zomervakantie is het zomerkamp. Dit kamp duurt elf dagen en begint met een hike of sleep. We doen heel veel leuks tijdens het zomerkamp: zeilspellen, CWO oefenen, koken en nog veel meer. Het is ieder jaar fantastisch!

Naast de kampen doen we nog meer leuke activiteiten. We zeilen mee met de regionale RA4 zeilwedstrijden, we lopen mee in de taptoe met 3 oktober, vieren Sinterklaas met surprises. Tot slot is het ieder jaar in september een feestje tijdens het jaarlijkse overvliegen, waarbij alle leden die oud genoeg zijn ‘overvliegen’ naar hun nieuwe speltak. Deze feestelijke gebeurtenis sluiten we af met een borrel/bbq/buffet met alle leden en ouders.

Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen op zaterdag! Wij zijn goed te bereiken op: wacht@janvangalengroep.nl, de bijdrage van de Wacht bedraagt €70 per kwartaal.