Wacht

De Wacht is een speltak waar zelfstandig zeilen wordt geleerd, door programma op het water. De Wachtleden zijn van 12 t/m 17 jaar en zeilen per bak in een lelievlet. Deze bakken bestaan uit jongens en meiden door elkaar.

 

Rondom maart gaan de boten te water en begint het zomerseizoen. De opkomsten vinden plaats op de zaterdag en zijn langer dan de winteropkomsten, namelijk van 10.00 tot 17.00 uur. De kinderen varen zelfstandig in de vletten, waarbij de oudere, meer ervaren leden die vaak al CWO III hebben, dit aan de jongere leden leren. Er wordt gezeild door de kinderen zonder de leiding. Soms wordt er een activiteit gehouden op het water in de vorm van een spel en soms kunnen de kinderen vrij zeilen en bepalen ze zelf waar ze heen varen. De sleper is in principe altijd op het water zodat mocht er iets gebeuren de leiding snel ter plaatse is.

 

De Wacht heeft in het winterseizoen opkomst van 13.00 tot en met 17.00. In deze tijd wordt hard gewerkt aan het onderhoud van de boten. De boten worden geschuurd en geschilderd en ook het houtwerk moet worden geschuurd en gelakt. In de winter wordt er ook aandacht besteed aan de zeiltheorie, in het kader van de CWO-examens.

 

Gedurende een jaar bij de Wacht zijn er 3 kampen. In de winter is een kort weekendkamp genaamd Wintertenentocht. De leden lopen via een vooraf gemaakte route naar de kamplocatie. Hier hebben wij 2 dagen een gezellig kamp, samen met de Juniorwacht.

In het Hemelvaartsweekend hebben wij Kaagcup. Dit kamp start donderdagochtend, de tenten worden opgezet op het Boterhuiseiland samen met heel veel andere scouts uit de regio en ver daarbuiten. Op vrijdag en zaterdag strijden de leden om een mooie prijs. Dit is een waanzinnig leuk kamp waar de zeilskills goed van pas komen.

Het hoogtepunt van de zomervakantie is het zomerkamp. Dit kamp duurt elf dagen en begint met een hike of sleep. We doen heel veel leuks tijdens het zomerkamp: zeilspellen, cwo-oefenen, koken en nog veel meer. Het is ├ęcht ieder jaar fantastisch!

 

Buiten deze mooie kampen om, hebben wij nog meer leuke activiteiten, zoals de RA4 zeilwedstrijden, het lopen van de taptoe, het overvliegen en de viering van Sinterklaas met surprises.

 

Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen op zaterdag! Wij zijn goed te bereiken op: wacht@janvangalengroep.nl